Menu

You Can Cook

Prosto, szybko i smacznie.

Sznycel z indyka w panierce paprykowo czosnkowej

gilgotkaa

Czego potrzebujemy ?

  • 6 kawałków sznycla z indyka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki papryki słodkiej
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 2-3 ząbki czosnku bardzo drobno posiekane lub czosnek granulowany
  • pieprz i sól

Przygotowanie:

Sznycle myjemy i dokładnie osuszamy, przyprawiamy pieprzem i solą. Następnie maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w panierce składającej się z wymieszanej bułki tartej, mąki, papryki słodkiej i ostrej, czosnku. Smażymy na patelni do momentu aż się zarumienią.

Podajemy np. z ziemniaczkami i buraczkami na ciepło :)

Obiadek pyszny i szybki :)

 

Sznycel z indyka w panierce paprykowo czosnkowej

© You Can Cook
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci