Blog > Komentarze do wpisu

Sznycel z indyka w panierce paprykowo czosnkowej

Czego potrzebujemy ?

  • 6 kawałków sznycla z indyka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki papryki słodkiej
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 2-3 ząbki czosnku bardzo drobno posiekane lub czosnek granulowany
  • pieprz i sól

Przygotowanie:

Sznycle myjemy i dokładnie osuszamy, przyprawiamy pieprzem i solą. Następnie maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w panierce składającej się z wymieszanej bułki tartej, mąki, papryki słodkiej i ostrej, czosnku. Smażymy na patelni do momentu aż się zarumienią.

Podajemy np. z ziemniaczkami i buraczkami na ciepło :)

Obiadek pyszny i szybki :)

 

Sznycel z indyka w panierce paprykowo czosnkowej

poniedziałek, 12 października 2009, gilgotkaa

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:




Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów