Menu

You Can Cook

Prosto, szybko i smacznie.

Jabłecznik z bezą

gilgotkaa

Czego potrzebujemy ?

  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka cukru
  • 2 ½ szklanki mąki
  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • budyń waniliowy/ śmietankowy lub kisiel cytrynowy
  • 4-5 jabłek

Masło, cukier, mąkę, żółtka, proszek do pieczenia ugnieść dokładnie ze sobą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciasto. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, wyłożyć na ciasto. Następnie ubić z białek pianę, dodać cukier puder i budyń/kisiel. Pianę wyłożyć równomiernie na blaszkę. Piec w 180ºC przez 45-50 minut.

Jabłecznik z bezą

© You Can Cook
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci