Menu

You Can Cook

Prosto, szybko i smacznie.

Mini mazurki

gilgotkaa

Czego potrzebujemy ?

Na ciasto: (około 16 foremek)

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • kostka masła - posiekać
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i zagnieść ciasto. Następnie owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Tartelki wysmarować masłem, wyłożyć ciastem i nakłuć widelcem. Piec w 200ºC przez 10-15 minut.
Wypełnienie:
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego - gotować przez 3 godziny
  • serduszka dekoracyjne czekoladowe'
  • perełki cukrowe
Po upieczeniu wypełnić mlekiem skondensowanym i przyozdobić :)
Mini mazurki
mini mazurki

© You Can Cook
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci