Menu

You Can Cook

Prosto, szybko i smacznie.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z makiem

gilgotkaa

Składniki:

Na ślimaczki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 400 g masy makowej
  • 1 jajko

Na lukier:

  • 4 łyżki ajerkoniaku
  • 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

Masę makową rozłożyć równomiernie na cieście francuskim. Zwinąć w roladę i odcinać około 2 cm kawałki.

Blaszkę wysmarować masłem i układać ślimaczki (należy zachować około 2 cm odstęp między nimi, ponieważ troszkę się rozrosną).

Piec w 190 stopniach przez 15 - 20 minut.

Ajerkoniak wymieszać dokładnie z cukrem pudrem i polać po wystudzonych ślimaczkach.

I gotowe ! ;)

Ślimaczki z ciasta francuskiego z makiem

Ciasto francuskie z makiem

 

© You Can Cook
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci