Menu

You Can Cook

Prosto, szybko i smacznie.

Rogaliki z kurczakiem, papryką i pieczarkami

gilgotkaa

Kolejna wersja rogalików z ciasta francuskiego. Poprzednio były bożonarodzeniowe z kapustą i pieczarkami, tym razem prezentuję wersję z kurczakiem, papryką i pieczarkami :)

Składniki:

  • ciasto francuskie - najlepiej prostokąty z Frosty
  • 40 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • filet z kurczaka
  • przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, majeranek,
  • 1 jajko

Cebule i pieczarki pokroić na drobno i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Następnie dodać drobno pokrojoną paprykę i smażyć około 4 minut.

Kurczaka pokroić w drobną kostkę, przyprawić, solą i pieprzem. Dodać do pieczarek i papryki, smażyć do momentu aż się zarumieni. Po usmażeniu poczekać aż farsz wystygnie.

Ciasto z Frosty (prostokąty) przekroić na pół, żeby wyszły nam kwadraty. Na środek wyłożyć farsz, ciasto zgiąć na pół. Brzegi poprzyciskać widelcem.

Rogaliki z kurczakiem, papryką i pieczarkami

Rogaliki z kurczakiem, papryką i pieczarkami

Wyłożyć na wysmarowaną masłem blaszkę. Posmarować z wierzchu rozbełtanym jajkiem. Piec w piekarniku w 200ºC przez 15 - 20 minut.

Rogaliki z kurczakiem, papryką i pieczarkami

Rogaliki z ciasta francuskiego

 

Czas na ciasto francuskie

 

© You Can Cook
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci