Menu

You Can Cook

Prosto, szybko i smacznie.

Zapiekane farfalle z łososiem i cukinią

gilgotkaa

Zapiekanka makaronowa z łososiem i cukinią :)

Składniki:

  • 150 g makaronu typu farfalle (kokardki)
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g świeżego łososia
  • 10 dag sera żółtego
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka, majeranek

Przygotowanie:

Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Posiekaną cebulę zeszklij na patelni. Dodaj pokrojoną w małą kosteczkę paprykę i smaż kilka minut. Cukinię zetrzyj na tarce na grubych oczkach i dodaj na patelnię. Całość duś pod przykryciem około 7 minut. Po tym czasie przypraw solą i pieprzem.

Jogurt naturalny wymieszaj z majerankiem i ostrą papryką. Wlej  na patelnię i wymieszaj.

Zdejmij patelnię z gazu, dodaj starty ser żółty (zostaw odrobinę na wierzch zapiekanki), jajko i ugotowany makaron. Dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Łososia przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ułóż na wierzchu zapiekanki. Całość zapiekaj w 180 stopniach przez 20 minut. Po tym czasie posyp pozostałym serem i zapiekaj kolejne 5 minut.

Smacznego ! :)

Zapiekanka z makaronem łososiem i cukinią

Zapiekanka z makaronem łososiem i cukinią



Komentarze (3)

Dodaj komentarz

© You Can Cook
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci