Menu

You Can Cook

Prosto, szybko i smacznie.

Kiełbaski w cieście francuskim z sosem Barbecue

gilgotkaa

Dzisiaj przepis na szybką przekąskę, idealną na każdą imprezę. Kiełbaski w cieście  francuskim podawane z sosem barbecue. Na pewno zaostrzy nie jednej osobie apetyt na grillowym party :)

Składniki:

  • opakowanie małych kiełbasek (400 g)
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • szybki sos Barbecue (wymieszać ze sobą: 400g keczupu, 1 łyżka sosu Worcestershire, 1 łyżka miodu płynnego, 1 łyżka białego octu winnego, 1 łyżeczka musztardy Dijon, 1 łyżeczka ostrej papryki, pieprzu, czosnku, 1/2 łyżeczki soli)

Przygotowanie:

Ciasto francuskie pokrój w prostokątne paski o szerokości odrobinę mniejszej niż kiełbaska. Następnie owiń ją dokładnie ciastem i ułóż na blaszce. Z wierzchu posmaruj rozbełtanym jajkiem.

Piecz w 180°C przez około 20 minut do momentu aż ciasto będzie zarumienione.

Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia i nakłuj wykałaczką. Podawaj z sosem Barbecue :)

www.alma24.pl

 

GRILL PIKNIK Menu

Komentarze (2)

Dodaj komentarz

© You Can Cook
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci