Menu

You Can Cook

Prosto, szybko i smacznie.

Roladki z tortilli z szynką i serem

gilgotkaa

Sezon grillowy rozpoczął się już na dobre. Oprócz tradycyjnej grillowanej kiełbasy, karkówki oraz dodatków w postaci sałatek proponuję roladki (wrapsy) z tortilli z szynką i serem. Szybkie do przygotowania, wzbogacą smakowo każde grillowe party i umilą czas oczekiwania na pieczone mięsko :) 

Składniki (na 20 roladek) :

  • 4 placki tortilla,
  • około 6 dużych, pokrojonych cienko plasterków szynki (lub więcej mniejszych),
  • około 12 cienko pokrojonych plasterków sera żółtego,
  • sałata masłowa lub lodowa,
  • 20 wykałaczek,
  • sos czosnkowy: 5 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki wyciśniętego przez praskę czosnku, pół łyżeczki pieprzu - wszystko dokładnie ze sobą wymieszać.

Wykonanie:

Wysmarować tortillę cienką warstwą sosu czosnkowego. Położyć sałatę i znowu posmarować sosem. Następnie poukładać plastry szynki i sera. Tortillę zwinąć w roladę, nakłuć 5 wykałaczkami i poodcinać kawałki.



 

 

  www.alma24.pl

© You Can Cook
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci