Menu

You Can Cook

Prosto, szybko i smacznie.

Przekąski/Przystawki

Roladki z tortilli z szynką i serem

gilgotkaa

Sezon grillowy rozpoczął się już na dobre. Oprócz tradycyjnej grillowanej kiełbasy, karkówki oraz dodatków w postaci sałatek proponuję roladki (wrapsy) z tortilli z szynką i serem. Szybkie do przygotowania, wzbogacą smakowo każde grillowe party i umi... więcej

Jajko sadzone w papryce

gilgotkaa

Pomysł na podanie zwykłego, nieskomplikowanego, nudnego jajka sadzonego w wyjątkowej formie :) Składniki: jajka papryka pieprz, sól   Z papryki wyciąć krążki. Obsmażyć na patelni z jednej strony, przewrócić. Do środka wbić jajko (ostrożnie, żeby... więcej

Rogaliki z kurczakiem, papryką i pieczarkami

gilgotkaa

Kolejna wersja rogalików z ciasta francuskiego. Poprzednio były bożonarodzeniowe z kapustą i pieczarkami , tym razem prezentuję wersję z kurczakiem, papryką i pieczarkami :) Składniki: ciasto francuskie - najlepiej prostokąty z Frosty 40 dag pieczare... więcej

Sakiewki z ciasta francuskiego

gilgotkaa

Kolejny szybki pomysł przekąski na imprezę :) Sakiewki można zrobić dużo wcześniej i przed podaniem tylko podgrzać :) Do przygotowania użyłam foremkę do muffinek z 12 otworkami, aczkolwiek myślę że zwykła blaszka też się nada ;) Składniki: papryka - ... więcej

Szpinakowo - łososiowa rolada

gilgotkaa

Składniki: 40 dag mrożonego szpinaku 3-4 jajka 4 łyżki mąki 3 ząbki czosnku 25 dag wędzonego łososia 30 dag twarogu śmietankowego lub typu Almette pieprz i sól Przygotowanie: - 'ciasto' szpinakowe: Szpinak podsmażyć na patelni, dodać 3 ząbki czosnku,... więcej

Grzanki czosnkowe z brokułem i pomidorem

gilgotkaa

Dziś pomysł na szybką przekąskę na imprezę :) Pomysł jest bardzo prosty, można go dowolnie modyfikować zmieniając i mieszając składniki układane na grzankach :) Składniki: 2 bagietki czosnkowe 1 brokuł łyżka majonezu/jogurtu naturalnego ser żółty szy... więcej

Rogaliki z ciasta francuskiego

gilgotkaa

Tym razem bardzo proste w wykonaniu, ale przepyszne rogaliki. Można je robić z różnym nadzieniem: Na słodko: z czekoladą, powidłami lub budyniem Na słono: z pieczarkami Ja zdecydowanie preferuję wersję "na słono" :) Czego potrzebujemy ? ciasto francu... więcej

© You Can Cook
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci